Recepty na zdravé pochoutky - ochucený med s ovocem jako hlavní složkou

Ochucené medy z naší nabídky obsahují velké množství antioxidantů, podporují imunitu a některé ochucené medy lze považovat za kombinaci dvou superpotravin v jedné. Z medu v kombinaci s ovocem lze vytvořit celou řadu lahodných a chutných pochoutek.

Existuje spousta receptů na zdravé pochoutky, kde můžete použít kombinaci medu a ovoce. Přinášíme vám naše 3 nejoblíbenější.

Medové koláčky

Ingredience: 250 g hladké mouky, 100 g celozrnné mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 175 g másla, 110 g rozinek namočených v rumu, 1 lžička perníkového koření, špetka soli, 1 vejce a 1 žloutek, 150 g medu.

Postup: Vmícháme rozinky a koření, přidáme vejce a žloutek, med a vypracujeme těsto, které vyválíme na placku o průměru 0,5 cm, ze které vykrajujeme kolečka. Rozpálíme pánev vymazanou tukem a kolečka osmažíme z obou stran dozlatova. Po vychladnutí je potřeme rozmačkaným ovocem smíchaným s mletými ořechy, medem a voňavým kořením.

Plněné medové muffiny

Ingredience: 4 lžíce másla, 5 lžic medu, 1 kelímek bílého jogurtu, 1 vejce, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 1/4 kelímku citronové šťávy, 1½ kelímku polohrubé mouky, půl kelímku celozrnné mouky, 1 lžička prášku do pečiva, špetka strouhaného muškátového oříšku. Předehřejte troubu na 190 °C.

Postup: Vyšlehejte jogurt, citronovou kůru a šťávu, přidejte máslo a med a zbývající ingredience smíchejte dohladka. Těstem naplňte formy na muffiny do 2/3 a pečte na plechu 20 až 25 minut, dokud nejsou muffiny na povrchu křupavé a uvnitř měkké, ale nelepivé. Po vychladnutí muffiny vydlabejte a naplňte směsí rozmixovaného čerstvého ovoce s nasekaným sušeným ovocem a ořechy.

Medové palačinky

Ingredience: 200 ml mléka, 120 g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžíce medu, 10 g cukru, mleté ořechy, čokoláda, citronová kůra, šlehačka, ovoce na ozdobu.

Postup: Lahůdky připravíme z těsta, na kterém je rozpuštěný cukr. Těsto nalijeme na pánev s rozpáleným olejem a usmažíme palačinky. Hotové palačinky potřeme medem, ozdobíme čokoládou, šlehačkou a ovocem a podle chuti posypeme sekanými loupanými ořechy.