

Akátový med je světle slámová až zlatožlutá barva. Díky vysokému obsahu fruktózy krystalizuje velmi pomalu.
Tekutý vydrží často i dva roky, vždy záleží na tom, zda v době květu nekvetlo současně něco jiného, co by způsobilo dřívější krystalizaci.
Lahodná a jemná chuť. Pravý med vždy trochu škrábe v krku, ale akátový med nejméně. Někdy se setkáváme s výrazem "nejsladší med", a skutečně tomu tak je, proto se v porovnání s jinými medy používá méně medu akátového.
Více o akátovém medu v článku Akátový med a jeho vlastnosti.
Související produkty

Vhodné pro svatby, firmy, hotely...

Vhodné pro svatby, firmy, hotely...

Na svatbu, pro agenturu nebo jen na ochutnávku pro vás.

PŘIJÍMÁNÍ OBJEDNÁVEK NA ROK 2024
Podobné produkty

používá se po staletí v tradiční čínské medicíně, po tisíciletí v ájurvédě

Med, pyl, mučenka, kocourník, meduňka, čistec, jasmín, levandule, oves

Květový med, pyl, přeslička, ranhoj, černohlávek, bříza, rybíz, vřes, čertů dráp, rozmarýn

Květinový med, pyl. Bylinky: vřes, jahoda, malina, diskontinuita, kapucínka, brusinka. Ořechy: dýně, slunečnice, mandle, sezam, vlašské ořechy, len